Functioneel Ontwerper

Kennis en ervaring Functioneel Ontwerper

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in functioneel ontwerp / functioneel beheer. Bij UWV-Heerlen ben ik verantwoordelijk geweest voor het opstellen en onderhouden van de standaarden voor “Functioneel Ontwerp” en “Analyse”, bij L+T heb ik een standaard werkwijzen voor het ontwikkelen van applicaties vormgegeven en ingevoerd, bij QNH het ik een methode ontwikkeld voor het ontwerpen van sharepoint applicaties. Functioneel ontwerp spreekt mij het meest aan als er naast de IT (Functioneel Ontwerp en Gegevensmodelering) ook aandacht wordt gevraagd voor het procesontwerp. In mijn CV staat dat ik een voorliefde heb voor gegevensmodelering, een goed gegevensmodel is het halve werk.

In mijn CV staan een diverse functioneel ontwerp opdrachten:

  • Methodologie ontwikkelen voor het ontwerpen van Sharepoint-applicaties, incl.methode, technieken en tools en een onderzoek naar Sharepoint workflow in relatie tot BPM.
  • Realiseren efficiëntie verbeteringen in project ‘Inwinnen eSNL’ met een relatie naar het geo-/gis-systeem Ramani.
  • Informatieanalyse en functioneel ontwerp uitgevoerd om grotere wijzigingen in de systeem Rabbit door te voeren voor de registratie van subsidies.
  • Realiseren van het systeemconcept om de primaire applicaties van UWV te integreren tot één applicatie (SBW) (>6.000 functiepunten) op een supported software omgeving, het opstellen van het masterplan voor de realisatie en het begeleiden van het project in de rol van adviseur/architect.
  • De standaard werkwijze van L+T-Informatica vormgeven met betrekking tot de ontwikkeling van informatiesystemen met SDM II. Daarnaast als kwaliteitsauditor diverse projecten begeleiden bij de toepassing van de methoden en technieken.